torsdag den 21. marts 2013

Meatza

Smagsfuld Meatza med grøntsags fyld og persillepesto kan rede enhver aften :) Til den der ikke kender en Meatza, så er det en rigtig "herreret" eller i hvert fald en ret for kødelskere. Det er kort fortalt en pizza, hvor bunden er erstattet af kød.

Ingredienser:
400 g. oksekød med 3-7% fedt
1 stk. / 100 g. løg
1 stk. / 3 g. hvidløg
1 stk. / 50 g. æg
100 g. peber frugt
150 g. squash
100 g. champignon
100 g. tomat
30 g. parmesanost
60 g. mosede tomater
1 spsk. / 10 g. fiberhusk
1 tsk. / 8 g. sennep
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Hak løg og hvidløg i en miniblender. Bland de hakkede løg med oksekød, æg, fiberhusk, sennep samt salt og peber i en stor skål. Rør godt rundt i kødblandingen. Form kødblandingen til en stor rund bøf (pizzabund), lav den gerne godt stor idet den krymper når den bages. Bag bunden i 15 min. ved 220 grader varmluft.
Samtidig med at bunden bages, skæres peber frugt, champignon, tomat og squash i skiver/strimler. Når bunden er bagt tages den ud af ovnen og smøres med mosede tomater. Tilsæt nu de forskellige grøntsager og bag meatzaen i yderligere 5 min. ved 220 grader varmluft. Når meatzaen tages ud af ovnen drysses den med revet parmesanost.

Tip:
Meatzaen smager SKØNT med en gang hjemmelavet persillepesto på toppen.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Kalorier: 89 - Protein 56,8% - Kulhydrater 21% - Fedt 22,2%


Ingen kommentarer:

Send en kommentar